A Paypal fizetésről

 A PayPal egy online, minősített számlaszolgáltató, amely lehetővé teszi a bankkártyás fizetést és a bankkártya elfogadását ügyfelei részére. Sikerét annak köszönheti, hogy biztonságos fizetést biztosít azzal, hogy a vásárló személyes és bankkártya adatai kiadása nélkül bonyolítja le a fizetési folyamatot. A PayPal a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. Amennyiben rendelkezik PayPal számlával, az internetes vásárlások során még arra sincs szükség, hogy bankkártya adatait minden egyes vásárláskor megadja.

Ha nincs PayPal számlája, dombornyomott bankkártyájával akkor is biztonságosan tud fizetni a PayPal oldalán keresztül. Már több mint 100 országban érhető el a PayPal szolgáltatása és több mint 150 millióan használják. Sajnos a PayPal jelenleg még nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel. A fizetés menete nagyon egyszerű, nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez.

Ráadásul – mint a bankkártyás fizetéseknél általában – a vásárlónak nem számítanak fel semmilyen díjat! Míg a normál, netbankos egyszeri átutalás a legtöbb banknál pénzbe kerül. Ha a rendelés végén a PayPal fizetést választja, a Webshop automatikusan átnavigál a PayPal biztonságos fizetési oldalára.

A fizetés

A paypal oldalon  két lehetőség között lehet választani:

1. Ha van PayPal számlája, akkor a jobb oldalon egyszerűen lépjen be, és fizessen a szokásos módon.
2. Ha nincs még PayPal számlája, akkor használja a jobb oldalon, lejjebb található „Don’t have a PayPal account?” gombot, így egyszerűen lehet fizetni a dombornyomott VISA, MasterCard, American Express, Discover bankkártyával. A megrendeléskor megadott adatok automatikusan megjelennek az űrlapon.

Bankkártyás fizetéskor a következő adatokat kell megadni:

 • Country: Az ország, ahol a bankkártyát kiállították.
 • Card Number: A bankkártya száma.
 • Expiration Date: A bankkártya lejárati ideje hh/éé sorrendben, ahogy ezt általában a bankkártyán is megadják.
 • CSC: A kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód (az aláírás mező felett jobbra).
 • First name: Keresztnév
 • Last name: Keresztnév
 • Address line 1: Lakcím (utca, házszám, ajtó stb.)
 • Address line 2 (optional): Ez a mező csak arra szolgál, ha az első sorba nem fértek volna ki a címadatok. Ez az egyetlen nem kötelezően kitöltendő mező.
 • City: Város
 • State / Province / Region: Állam, tartomány, régió
 • Postal code: Irányítószám
 • Telephone: Azt a telefonszámot érdemes megadni, amelyen a bank elér, ha mégis probléma adódna. (Az országkódot és a körzetszámot is meg kell adni, pl +36201234567)
 • E-mail: Az itt megadott e-mail címre érkezik a visszaigazolás a fizetésről.

Ha az összes mezőt kitöltötte, nyomja meg a “Review and Continue” gombot. Itt még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, a fizetendő összeget és a megrendelt termékeket.

Ha mindent rendben talált, jóvá kell hagyni a tranzakciót. Pillanatokon belül e-mailes értesítés érkezik a sikeres tranzakcióról, ezzel egy időben az Áruház is értesítést küld a sikeres fizetésről, és elkezdődhet a megrendelés feldolgozása. A fizetésnek ez a leggyorsabb és legolcsóbb módja.

Ha azonban mégsem sikerül a tranzakció, vagy nem érthető valamelyik hibaüzenetet, minden további nélkül vissza lehet térni az Áruházba oly módon, hogy az oldal alján található „Cancel and return to Imagowall.hu” linkre kell kattintani. Ebben az esetben a PayPal jelzi a fizetés sikertelenségét, és felajánlja, hogy újból lehet próbálkozni a fizetéssel. Itt újra lehet választani a PayPal fizetés vagy a többi fizetési lehetőség közül.

Miért a PayPal?

 •  A PayPal a világ egyik legnépszerűbb online fizetési rendszere, amely régóta Magyarországon is elérhető, mind vásárlóként, mind kereskedőként.
 • Egyszerű, mert egy dombornyomott kártya segítségével könnyedén lehet fizetni, akárcsak egy boltban.
 • Gyors, mert néhány perc alatt lehet csatlakozni a a rendszerhez (csak egyszer kell) és a fizetés másodpercek alatt megtörténik.
 • Biztonságos, mert a bankkártya adatokat a PayPal kezeli (így nem kerül illetéktelen kezekbe).
 • Népszerű, mert Magyarországon is több mint 100.000 helyen lehet PayPal-lal fizetni.
 • Olcsó, mert minden online fizetés után a tranzakciós költséget nem a vásárló, hanem az eladó állja – hasonlóan más, hagyományos bankkártyás fizetéshez. A vevő mindig csak a termék pontos összegét fizeti.
 • Elterjedt, mert a világ legnagyobb online fizetési rendszere, melynek több mint 150 millió felhasználója van szerte a világon.
 • PayPal fiók nyitásához semmilyen pénzintézethez nem kell bemenni, csak rendelkezni kell egy bármely bank által kibocsátott dombornyomott bankkártyával: VISA, MasterCard, American Express, Discover.

Hogyan működik a PayPal?

A PayPal fiókot úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos bankszámlát, csak ennek a számlának az azonosítója nem a szokásos 3 x 8 számjegy, hanem a létrehozáskor megadott e-mail cím (két azonos e-mail címmel rendelkező PayPal fiók nem fordulhat elő).

A pénz akár 16 féle devizanemben kezelhető: magyar forint, euro, amerikai dollár, angol font, svájci frank, lengyen zlotyi, japán jen, ausztrál dollár, kanadai dollár, cseh korona, dán korona, hong kongi dollár, új-zélandi dollár, norvég korona, szingapúri dollár és svéd korona.

Mivel PayPal fiók nyitásakor annak egyenlege nulla, így fizetéskor a fedezetet a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya nyújta.

Biztonságos a PayPal?

Ez a pénzküldési forma nagyon biztonságos, mivel a PayPal – hasonlóan a kereskedelmi bankokhoz – biztonságosan kezeli az információnkat. Az adataink erősen titkosított rendszerben (SSL, https) vannak kezelve, amelyből a kereskedő nem lát semmit.
A vásárlást követően a tranzakció bekerül a számlatörténetbe, amely bármikor visszaellenőrizhető.